A CNC gépkezelő tanfolyam után magabiztosan végezheted el a megmunkálási műveleteket.

Érdekel egy hiányszakma? Tippünk a CNC gépkezelő tanfolyam!

Ha azok közé tartozol, akik mind képességeiket, mind a munkaerőpiacot felmérve választanak foglalkozást, és úgy érzed, szívesen dolgoznál számítógép vezérelte gépekkel és precíz munkára képes szerszámokkal, akkor a CNC gépkezelő tanfolyammal megtalálhatod a számításodat.

Ez a szakma már csak azért is nagyon keresett, mert óriási az igény a precíziós alkatrészekre, melyek ugyanúgy megtalálhatóak a leghétköznapibb tárgyakban, mint a legbonyolultabb szerkezetekben. Az autóipar, az orvostechnika és a repülőgépipar sem nélkülözheti a speciális gépek által gyártott tartozékokat, melyek a háztartásokban is nagy számban fordulnak elő életünket megkönnyítő használati tárgyainkban: így a mosó- és mosogatógépekben, hajszárítókban vagy olyan konyhai eszközökben, mint a turmixgép és a kenyérpirító.

Mit tanulsz a CNC gépkezelő képzésen?

A gyakorlatorientált képzésen megtanulsz minden szakmádhoz kötődő tudnivalót, így képessé válsz arra, hogy acélból, öntvényből, színesfémből és nemfémes anyagokból gépipari alkatrészeket gyárts, öntött, hegesztett vagy előmunkált anyagokból. Ezek az alkatrészek a CNC megmunkáló gépen készülnek pontos műszaki- vagy műhelyrajz alapján.

Precíz munkával a növekvő termelékenységért

A CNC – vagyis a Computer Numerical Control – olyan szerszámgép, ami tartalmaz egy programozható mikroszámítógépet is, mely a beállított program alapján végzi a vezérlést. Segítségével lerövidíthető a kézi megmunkálás ideje, ebből következik, hogy alkalmazásával jelentősen növelhető a termelékenység, ráadásul az elkészült munkadarabok is nagy pontossággal kivitelezhetőek és precízen reprodukálhatóak.

A CNC gép két fő része a vezérlés – vagyis az elektronikus irányítóberendezés – és a szerszámgép, ami a megmunkálást végzi. Az elsajátított ismeretek birtokában képes leszel rá, hogy megállapítsd a gép üzemképességét, kiválaszd a megfelelő mérő- és ellenőrző eszközöket és betárazd az előre bemért szerszámokat.

A szakma tudójaként rutinnal ellenőrzöd majd a CNC-programját, szükség esetén pedig a módosításokat is elvégezheted, valamint az elvárt pontossággal végzed el az egyszerű és összetett precíziós CNC megmunkálási műveleteket is.

A gördülékeny munkafolyamatok érdekében a gép karbantartásáról is gondoskodnod kell, hiszen egy-egy esetleges hiba nagy kieséssel járhat, ám ha felkészülten és körültekintően jársz el, kiküszöbölheted az efféle eshetőségeket.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Nyiss ajtót a világra!

A jelentkezéshez az egészségügyi alkalmasságon és az alapfokú iskolai végzettségen túl szükséged lesz a gépi forgácsoló végzettségre, vagy ennek hiányában a gépgyártástechnológiai technikus vagy a fémforgácsoló szakképesítésre.

Lényeges, hogy komplexen lásd a célt: egyrészt fontos szempont, hogy szeresd azt, amit csinálsz és csak másodlagos, hogy valóban egy olyan szakmát kapsz a kezedbe, mely hazánkban és külföldön egyaránt keresett és jövedelmező.

Ha szorgalmas vagy és a tanfolyamon megszerzett tudást folyamatos önképzéssel és a szakma nyújtotta lehetőségekkel bővíted, valamint akár egy idegen nyelvvel is képes vagy megerősíteni tudásodat, akkor nagy eséllyel helyezkedhetsz el egy olyan külföldi állásban is, mely anyagi elképzeléseidet is valóra váltja.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a CNC gépkezelő tanfolyamról

A szakképesítés-ráépülés azonosító (OKJ) száma
35 521 01
A szakképesítés-ráépülés megnevezése
CNC gépkezelő
A képzés megkezdésének feltételei
Szakmai előképzettség
Egészségügyi alkalmasság
A szakképesítés-ráépüléssel betölthető munkakörök
Forgácsoló
Esztergályos
Fúrós
Marós
NC, CNC gépkezelő
Szikraforgácsoló
A szakképesítés-ráépülés munkaterületének leírása
A CNC forgácsoló feladata acélból, öntvényből, színesfémből és nemfémes anyagokból különféle összetett geometriai kialakítású, öntött, hegesztett vagy előmunkált, többnyire gépiparban gyártott termékek alkatrészeinek, részegységeinek CNC megmunkáló gépeken történő elkészítése (gyártása) előírt pontossággal műszaki rajz, műhelyrajz alapján.
A szakképesítés-ráépülés megszerzésének szakmai követelményei
CNC-forgácsolás

Még kérdésem van