Melegburkoló tanfolyam felkészít a minőségi munka elvégzésére.

Az építőiparban dolgoznál vállalkozóként? A vízszigetelő, melegburkoló szakmában megtalálhatod a számításod!

Az egészséges otthon mindenki számára létfontosságú, hiszen egy dohos lakásban, vizes vagy penészes falak között élni nemcsak lehangoló, de egyértelműen komoly próbára teszi a benne élők immunrendszerét is. Ha hivatásoddal hozzájárulnál ahhoz, hogy az emberek – akár régi, akár új lakásukban – egészséges körülmények között élhessenek, akkor jelentkezz az OKJ-s vízszigetelő, melegburkoló tanfolyamra.

Az építőipar fejlődésével egyre könnyebb feladattá válik a felújítandó épületek renoválása, rövidebb idő alatt, kevesebb anyagi ráfordítással és bontással érhetünk el lenyűgöző eredményt, feltéve, ha szakember segítségét vesszük igénybe, aki nemcsak egy felesleges procedúrától, de plusz költségektől is megkímélheti megbízóit.

A profizmus kifizetődő

Nem érdemes tehát a barkácsáruházakban megvásárolt anyagok épségét kockára tenni, hiszen laikusként az egyenetlen felületek, a nem megfelelő ragasztás vagy az elméretezés később óriási fejtörést és csalódottságot okozhat az önjelölt “mesterembereknek”.

Szerencsére ebből a megfontolásból egyre többen ismerik fel a tényt, hogy jobb szakértő kezekre bízniuk otthonuk karbantartását és szépítését.

A vízszigetelő, melegburkoló képzésen – az átlagosan 12 hónap alatt – Te is elsajátíthatod a mesterség minden csínját-bínját és ehhez csupán alapfokú iskolai végzettségre és egészségügyi alkalmasságra lesz szükséged.

Mesterként olyan megbízásokkal kereshetnek meg, mint az épületek és szerkezetek nedvességhatások elleni védelme, javítási és bontási munkálatok, talajvízszint-süllyesztés, a csapadékvíz elleni védelem vagy a talajpára elleni szigetelés elkészítése.

A tanfolyam sikeres elvégzése után képes leszel a műszaki dokumentáció értelmezésére, a felmérés után pedig kiválasztod a legmegfelelőbb szigetelőanyagot, meghatározod az anyagszükségletet, majd a munkaterület paramétereit figyelembe véve előkészíted és megtisztítod a terepet és a legnagyobb precizitással elvégzed a Rád bízott feladatot.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Egy szakma, számtalan lehetőség

A melegburoló munkafolyamatok, mint egy utolsó simításként járulnak hozzá a ház lakóinak komfortérzetéhez, hiszen így kerül a helyére a harmóniát sugárzó fapadló, a tapéták, a padlószőnyegek és a lambériák. 

Elismert szakma, változatos feladatokkal

A tökéletes végeredmény minden esetben felkészült szakembert kíván, akinek a kisujjában van a kitűző eszközök, a hőlégfúvó, az emelőgépek, a PB gázhegesztő, a pvc hegesztő, az anyagmozgató eszközök és kéziszerszámok használata, így nyugodt szívvel rábízható bárminemű, szakmájához fűződő feladat.

Ha arra vágysz, hogy szakértelmedet külföldön is próbára tedd és ezzel új tapasztalatokat szerezz, akkor Europass bizonyítvány igénylése után semmi sem választhat el terveid megvalósításától. Vágj bele, legyél a legjobbak között!

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a vízszigetelő, melegburkoló tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
32 582 06
A szakképesítés megnevezése
Vízszigetelő, melegburkoló
A képzés megkezdésének feltételei
Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmassági követelmények
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Csapadékvíz elleni szigetelő
Építmény- és épületszigetelő
Építményszigetelő
Épületszigetelő
Szigetelésbehelyező
Talajvíz elleni fólia- és műanyag szigetelő
Tetőszigetelő
Vízszigetelő
Melegburkoló
Műanyagpadló burkoló
Padlószőnyeg-fektető
A szakképesítés munkaterületének leírása
A vízszigetelő és melegburkoló feladata az épületeket, épületszerkezeteket érő nedvességhatások elleni vízszigetelések elkészítése, és javítása, bontása, valamint a beltéri fal, és padlófelületek melegburkolatának elkészítése, javítása és bontása.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Építőipari közös tevékenység
Alépítményi szigetelések
Üzemi vízszigetelés
Csapadékvíz szigetelése
Melegburkolás előkészítése
Melegburkolási technológiák
Foglalkoztatás I.
Foglalkoztatás II.
Munkahelyi egészség és biztonság

Még kérdésem van