A kőműves tanfolyam elvégzése után számtalan tevékenységet folytathatsz az építőiparban.

Biztos megélhetés itthon vagy külföldön? Kőművesként lehetséges!

A kőműves és hidegburkoló tanfolyam átalakult, így mostmár külön kőműves és külön burkoló tanfolyamként találhatod meg ezt a képzést! Az új kőműves tanfolyamról ITT, az új burkoló tanfolyamról pedig ITT találsz hasznos információkat.

A kőműves szakma gyökerei a régmúltra nyúlnak vissza, hiszen már az 1500-as évek második felében a mai iparos szakember tevékenységét értették a kőfaragó mesterség alatt. Ha jó kézügyességgel rendelkezel, megfelelő az arányérzéked és a fizikai teherbírásod, akkor jelentkezz az OKJ-s kőműves és hidegburkoló tanfolyamra, mellyel egy stabil megélhetést garantáló, megbecsült szakmát szerezhetsz.

Ez azon szakmák egyike, melyre valóban mindig szükség lesz, hiszen a növekvő építési kedven túl a régi építmények is folyamatos karbantartást és felújítást igényelnek, de a bontás és a kül- valamint beltéri burkolás is a Te munkaköröd részét képezi majd.

Az átlagosan 1 éves képzésre már alapfokú iskolai végzettség megszerzése után jelentkezhetsz, és egészségügyi alkalmassági igazolásra is szükséged lesz. A 70 százalékban gyakorlatra fókuszált oktatás a szakma minden kihívására teljes körűen felkészít: megismered a munkaeszközöket, megtanulod a szerszámok helyes használatát, de saját vállalkozás alapításához szükséges ismeretekre is szert teszel.

Precíz munkaért biztos anyagi háttér

A kőműves és hidegburkoló mesterség valóban sokrétű és nemcsak a szájról szájra történő reklám biztosítja számodra a folyamatos megbízásokat:

Egyes vélemények szerint a tavalyi 7600-ról idén akár 12 ezerre is emelkedhet a magánépítkezések száma. A növekvő igények miatt azonban még több szakemberre lenne szükség, ami valószínűleg tovább növeli az amúgy sem elhanyagolható kapacitáshiányt. – derül ki a penzcentrum.hu 2016. áprilisi cikkéből.

Lényeges, hogy az építési technológiai folyamatok sorrendjét minden esetben pontosan betartsd, mert ez is hozzájárul a megtervezett végeredményhez. Kőművesként minden munka megkezdésének első lépése a műszaki dokumentáció értelmezése lesz, így saját tevékenységedet is megkönnyítheted, ha jó kapcsolatot ápolsz a folyamatban résztvevő vállalkozókkal és cégekkel.

Nemcsak megrendelőidnek, de számodra is alapvető lesz a munkafolyamatokhoz szükséges anyagmennyiségek helyes felmérése, mellyel nem várt költségektől óvhatod meg ügyfeleidet, hiszen az ő elégedettségük lesz a legjobb visszaigazolás.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Egy szakma, számtalan képesség

Feladataid körébe tartozik majd az egyszerű falazó- és vakoló állvány építése, ellenőrzése és bontása is, talajpára és nedvesség elleni szigetelés készítése, valamint az épületek hang- és hőhatás elleni védelme. A szigorodó előírások, a környezetvédelmi szempontok a takarékosságot tekintve is előnyösek, hiszen egy megfelelően megépített és szigetelt épület rengeteget spórolhat tulajdonosának.

Ha érdeklődsz a művészetek iránt és egy nemes szakmát is elsajátítanál a meglévő mellett, akkor szakképesítés-ráépüléssel műemléki helyreállító tanfolyamra is jelentkezhetsz.
Szakmád két ágazatában számtalan tevékenységet végezhetsz az építőiparban. A kőműves tanfolyam elvégzése után betonozó, díszítő kőműves, építményvakoló, épületfalazó, falazó, karbantartó, kéményépítő, vakoló, gépi vakoló, klinkertégla lerakó, födémgerenda-, tálca-, és béléstest elhelyező munkálatokat végezhetsz; míg burkolóként díszítő mozaikos, járdakövező, járdaszegély kövező, kőlapburkoló, térburkoló, hidegfal- és padlóburkoló, hidegburkoló, homlokzatburkoló, járólapozó, burkoló kőműves, díszburkoló és épületburkoló tevékenységeket művelhetsz.

Képzett szakemberekre külföldön is óriási az igény, így akár kalandvágyból, akár anyagi megfontolásból dolgoznál az ország határain túl, biztos tudással a hátad mögött nem kell tartanod a kudarctól.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a kőműves és hidegburkoló tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
34 582 08
A szakképesítés megnevezése
Kőműves és hidegburkoló
A képzés megkezdésének feltételei
Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmasság
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Betonozó
Díszítő kőműves
Építményvakoló kőműves
Épületfalazó kőműves
Falazó kőműves
Karbantartó kőműves
Kéményépítő kőműves
Vakoló kőműves
Födémgerenda-, tálca- és béléstestelhelyező
Gépi vakoló
Klinkertégla lerakó
Díszítő mozaikos
Díszítőmozaik-burkoló
Járdakövező
Járdaszegély kövező
Kőlapburkoló
Térburkoló
Hidegfal- és padlóburkoló
Hidegburkoló
Homlokzatburkoló
Járólapozó
Burkoló kőműves
Díszburkoló
Épületburkoló
A szakképesítés munkaterületének leírása
A kőműves és hidegburkoló feladata épületek és épületrészek létesítése, javítása, karbantartása, felújítása és bontása, valamint kültéri és beltéri felületek hidegburkolása
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Építőipari közös tevékenység
Falazás, vakolás
Beton és vasbeton szerkezetek
Szigetelések
Hidegburkolási feladatok
Vegyes kőműves feladatok
Foglalkoztatás I.
Foglalkoztatás II.
Munkahelyi egészség és biztonság

Még kérdésem van