Az ipari alpinista tanfolyam lehetővé teszi magas épületek, tornyok és antennák biztonságos megközelítését állványzat nélkül, csupán kötéltechnika segítségével.

Izgalmas szakma, átlagon felüli fizetés? Ipari alpinistaként ez vár Rád!

Vannak, akik a kényelmes irodai széket nem cserélnék fel semmivel és a jól kontrollálható munkakörülmények hívei. Vannak azonban olyan elhivatott szakemberek, akiket a kihívás, a nehézségek és a kiszámíthatatlanság motivál és hajt minden egyes nap. Ha Te is közéjük tartozol, akkor az OKJ-s ipari alpinista tanfolyam tökéletes választás lehet számodra.

A legtöbb hivatásban számos részterület közül választhatod ki azt, amelyik a személyiségedhez és az adottságaidhoz leginkább passzol, így van ez az ipari alpinisták esetében is, akiket legtöbbször óriásplakátok cserélőjeként vagy irodaházak ablakainak megtisztításakor láthatunk, pedig a szakma jóval színesebb és sokrétűbb ennél.

Találd meg a Neked való területet!

Igazi kihívást jelent egy-egy nehezen hozzáférhető hely biztonságos megközelítése, mint amilyenek a magas épületek, tornyok és antennák, ráadásul mindezt emelőkosár és állványzat nélkül, csupán kötéltechnika segítségével. A feladat pedig lehet felújítás, bontás, karbantartás vagy éppen olyan mentési munkálat, ahol az ipari alpinisták biztosítják a szakavatott mentő személyzet biztonságát, mozgatását.

Akár magasban, akár mélyben vagy zárt térben kell dolgoznod, minden esetben a körülmények és erőhatások felmérésével kell kezdened a munkát, majd ennek tudatában szakmai véleményt alkotni megbízóidnak. A terv elkészültét követően a Te feladatod lesz eldönteni, hogy milyen eszközök és technika alkalmazható az adott körülmények között, majd kiépíted a biztosító és ereszkedő pontokat, illetve felszereled az egyéni védőeszközöket.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Alapozd meg jövődet!

Az alapfokú iskolai végzettséggel és egészségügyi alkalmassággal megkezdhető, átlagosan 5 hónap időtartamú tanfolyamon 70 százalékban gyakorlati tudnivalókat sajátíthatsz el, úgymint az általános és ipari környezetben alkalmazott kötéltechnika vagy a szabadidős sportokhoz és a mentéshez használandó kötéltechnika.

Tevékenységedet akár a sportra fókuszáltan is végezheted, hiszen a kalandparkokban vagy a sportmászás terén mindig jól jön a szakképzett munkaerő.

Különleges szakma 5 hónap alatt
Nemcsak a sport, de az építőipar területén is nagy lehetőségek várnak Rád, legyen szó bevásárlóközpontról, raktárépületről, logisztikai központról, a gyors elhelyezkedés és az átlagon felüli fizetés várható. A képzésen elsajátított tudásod olyan szakmai hozzáértéssel vértez fel, melynek köszönhetően eszközeiddel – a fejvédőkkel, testhevederekkel, az ereszkedő- és mászógépekkel, a kötelekkel és a karabinerekkel – tökéletes biztonságot teremthetsz.

Az ipari alpinista szakma külföldön is kiemelkedő karrierlehetőséget kínál, a felelősségteljes munkához arányos fizetéssel.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk az ipari alpinista tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
32 582 04
A szakképesítés megnevezése
Ipari alpinista
A képzés megkezdésének feltételei
Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmassági követelmények
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Ipari alpinista
A szakképesítés munkaterületének leírása
Nehezen hozzáférhető helyeken, magas épületeken, építményeken, nagyméretű gépeken, antennákon, tornyokon – emelőkosár vagy állványzat használatát kötéltechnikával helyettesítve, kötélen lógva – tisztítási, felújítási, építési, bontási, karbantartási, vagy egyéb, a szakképesítésének megfelelő munkát és mentési feladatokat végez, nem ipari alpinista szakembereket mozgat és biztosít. Kalandparkokban, sportmászófalaknál, és egyéb sportlétesítményekben kötéltechnikával szabadidős tevékenységeket és sportrendezvényeket támogat. Különleges körülmények között – magasban, mélyben, és zárttérben – kötéltechnika alkalmazásával csoportos mentési feladatokat végez.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Általános kötéltechnika
Kötéltechnika ipari környezetben
Szabadidős sportok kötéltechnikája
Mentés kötéltechnikával

Még kérdésem van