A festő, mázoló tanfolyam után magabiztosan dolgozhatsz különböző anyagokkal és technikákkal.

Átlagon felüli jövedelem diploma nélkül? Festő, mázolóként lehetséges!

Magyarországon az építőipar szinte minden szektora növekvő munkaerőhiánnyal küzd – derült ki az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége elnökének nyilatkozatából -, ez a tény pedig nemcsak biztos munkahelyet, de kellő anyagi megbecsülést is garantál az építőipari szakmát választóknak. Ha te is szívesen végeznél olyan komplex fizikai munkát, mellyel megalapozhatod jövődet, jelentkezz az OKJ-s festő, mázoló, tapétázó képzésre!

Ha ezt a szakmát választod, leginkább vállalkozóként vagy megbízási szerződéssel érvényesülhetsz, de – amennyiben számodra előnyösebb -, alkalmazotti státuszban is elhelyezkedhetsz. A képzésre már alapfokú iskolai végzettség birtokában jelentkezhetsz, de mindenképpen tartsd észben, hogy ez a szakma jó állóképességet és bizonyos fokú fizikai teherbírást is igényel, így a pálya- valamint egészségügyi alkalmasság eredményét javasolt nagyon komolyan venni.

Hogyan válhatsz szakmád mesterévé?

A festő, mázoló tanfolyam során elsajátítod a különböző felületek kezelési módszereit, megismerkedsz a használt anyagokkal és eszközökkel, megtanulod, hogyan kell tökéletesen felhordani a vékonyvakolatot, megállapítani, mennyi festék kell egy adott nagyságú lakóépülethez és, hogy hogyan is kell szakszerűen kimérni és felragasztani az előzőleg kikevert ragasztóval a tapétát.

Egy profi szakember ráadásul nemcsak a szép végeredményt tudja garantálni, de a megfelelő előkészületekkel, mint a maszkolás és a fóliázás, a háziasszonyra háruló takarítási munkát is képes minimalizálni.
Bár manapság divatos saját kezűleg nekivágni a lakásfelújításnak – főként ami a festést illeti – ezek a kezdeményezések azonban legtöbbször kudarcba fulladnak, a hobbifestők pedig az eredményt látva kétségbeesetten hívják a szakembert. Így nemcsak a pihenésre szánt idejükből veszítenek, de az anyagköltségük is a duplájára emelkedhet.

Festő, mázolóként a szakmai alapok és a szükséges gyakorlat megszerzésén túl előnyödre válik, ha kiegyensúlyozott esztétikai érzékkel is rendelkezel, de tanulással és szorgalommal persze ez is elsajátítható. A szépérzék nemcsak a munka makulátlan kivitelezésében lesz hasznodra, de tanácstalan megrendelőidet segítheted az egymással harmonizáló színek kiválasztásában, akár a fal, akár az ajtó- és ablakkeretek színéről legyen is szó.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Biztos jövedelem szorgalommal és szakértelemmel

A két féléves, gyakorlatorientált festő, mázoló tanfolyam sikeres elvégzése után többféle területen is magabiztosan használhatod megszerzett tudásodat: így csőradiátor mázoló, építőipari festő, épületfestő és mázoló, faszerkezet mázoló, szobafestő és tapétázó munkákat is elvállalhatsz.

A magyarországi átlagfizetésekhez képest egy jó hírnevű mester tisztes jövedelemre tehet szert, ha pedig még ennél is többre vágysz, Németországban és Ausztriában akár meg is háromszorozhatod ezt az összeget.

Így válhatsz keresett szakivá

Az anyagiakon túl – mint minden szakma esetében – fontos, hogy szeresd, amit csinálsz. De, hogy miről ismerszik meg egy valóban jó szakember és hogyan válhatsz te is azzá?

Az előre megbeszélt minőségen túl gyors, pontos és tiszta munkát végezz és tartsd magad az árajánlatban szereplő adatokhoz! Ha ezt a színvonalat képviseled majd, biztos lehetsz benne, hogy elégedett megrendelőid szájról szájra adják majd jó hírneved, így már csak azzal a problémával kell szembesülnöd, hogy helyet szoríts az újabb és újabb kuncsaftoknak a naptáradban.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a festő, mázoló tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
34 582 04
A szakképesítés megnevezése
Festő, mázoló, tapétázó
A képzés megkezdésének feltételei
Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmasság
Pályaalkalmasság
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Csőradiátor mázoló
Építőipari festő
Épületfestő, mázoló
Faszerkezet mázoló
Szobafestő
Tapétázó (falkárpitozó)
A szakképesítés munkaterületének leírása
Festő, mázoló, tapétázó feladata a szakszerű felületdiagnosztika, felület előkészítése – előkezelése, festés, mázolás, díszítés, tapétázás, vékonyvakolat felhordása, felújítási munkák végzése. Tevékenységét a kézi és gépi festési technológiák alkalmazásával önállóan, a biztonsági előírásai szerint végzi. Tevékenységével a festési folyamat alkalmazásán keresztül részt vesz a technológiai folyamatok, a minőség és a munkabiztonság betartásában.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Építőipari közös tevékenység
Szobafestő, díszítő munkák
Mázolási munkák fa-, fal-, fém és speciális felületeken
Tapétázási munkák
Foglalkoztatás I.
Foglalkoztatás II.
Munkahelyi egészség és biztonság

Még kérdésem van