A burkoló tanfolyam során értékes gyakorlati tudást szerezhetsz.

Legyél az építőipar nélkülözhetetlen láncszeme: dolgozz burkolóként!

A házak, lakások, középületek és terek, sőt bizonyos használati tárgyaink sem létezhetnek külső védelem, vagyis olyan burkolat nélkül, mely a legtöbb esetben nemcsak funkcióját tekintve állja meg a helyét, hanem esztétikai szempontból is jelentős szerepe van. Ha kézügyességedet és precizitásodat latba vetve az építőiparban helyezkednél el egy biztos megélhetést nyújtó szakmával, akkor jelentkezz az OKJ-s burkoló tanfolyamra.

A szakmát 2016 szeptembere óta még mélyrehatóbban sajátíthatod el, hiszen azóta a kőműves szakmától különváltan oktatják – így alaposabb elméleti és gyakorlati tudással gazdagodhatsz -, ráadásul a nemzetközi szakmunkás versenyeken is növelheted esélyeidet, ahol a két mesterség képviselői külön-külön indulhatnak a legjobbaknak járó elismerésért.

Bármit teszel, tedd elhivatottsággal!

A szakma tudójaként magabiztosan értelmezed majd az építészeti terveket, de Te magad is képessé válsz arra, hogy egyszerű burkolati terveket készíts a műszaki ábrázolás módszereit felhasználva. Munkád során az épületek és építmények kül- és beltéri hidegburkolatainak kivitelezésére kérhetnek fel, de megbízást kaphatsz mozaik- és díszítő burkolatok elkészítésére is, valamint javítási, felújítási és bontási munkálatokra, legyen szó homlokzatról, lábazatról vagy térburkolatról, vízszintes és függőleges munkafelületeken.

A tervezéstől a kivitelezésig szükség lesz a kreativitásodra, a precizitásodra és a kézügyességedre,

akár falazott, akár ragasztott burkolattal van dolgod. Munkádhoz szükséges eszközeidet – a mérő- és jelölőeszközöket, fúrógépeket, ragasztóanyagokat, keverőgépeket, csempevágókat, sarokcsiszolókat, lapvibrátorokat, kézi és gépi döngölőket, anyagmozgató gépeket – rendeltetésszerűen használod, gondoskodsz karbantartásukról és a munkaterület tisztaságáról is.

Az alapfokú iskolai végzettséggel és egészségügyi alkalmassággal megkezdhető, átlagosan 1 év időtartamú tanfolyamon 70 százalékban a gyakorlati tudnivalókat sajátíthatod el, a sikeres vizsgát követően pedig hidegburkoló, térburkoló, homlokzatburkoló, hidegfal- és padlóburkoló, valamint díszítőmozaik-burkoló lehetsz.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Élj a szakmád kínálta lehetőségekkel!

Szakmai tudásod birtokában rutin feladataid közé tartozik majd a munkaállvány megépítése és lebontása vagy akár a különleges, üzemi körülményekhez alkalmazkodó speciális burkolatok készítése. Persze – mint a legtöbb munkaterületen – burkolóként sem kerülheted el a munkádhoz tartozó dokumentáció kitöltését, illetve gondoskodnod kell a munkafolyamatok során keletkező hulladékok szabályszerű elhelyezéséről, a munka végeztével pedig a munkáltató részére történő átadásról.

Összpontosítás, profizmus, esztétikum

Ha az összpontosítás, a profizmus és az esztétikum vezérel, akkor számíthatsz rá, hogy elégedett ügyfeleid egyre növelik megbízóid számát, a kapcsolódó szakképzések – például az ács, a bádogos, a tetőfedő vagy az útépítő – megszerzésével pedig megsokszorozhatod lehetőségeidet. Amennyiben kacérkodsz a külföldi munkavállalás gondolatával, a burkoló szakmával akkor is nyersz, hiszen Europass bizonyítvánnyal az unió országaiban is tárt karokkal várnak.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a burkoló tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
34 582 13
A szakképesítés megnevezése
Burkoló
A képzés megkezdésének feltételei
Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmasság
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Hidegburkoló
Térburkoló
Homlokzatburkoló
Hidegfal- és padlóburkoló
Díszítőmozaik- burkoló
A szakképesítés munkaterületének leírása
A burkoló szakember az épületek, építmények kültéri és beltéri hidegburkolatait, díszítő burkolatait készíti,azokat javítja, felújítja és bontja. Homlokzat-, lábazat burkolatokat és térburkolatokat készít, javít, bont.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Építőipari közös tevékenység
Burkolás előkészítés
Hidegburkolás
Speciális burkolás
Térburkolás
Foglalkoztatás I.
Foglalkoztatás II.

Még kérdésem van