Háztartási gépszerelő tanfolyam

Önállóan dolgoznál? Kamatoztasd műszaki érdeklődésedet: legyél háztartási gépszerelő!

Mosógép, hűtőszekrény, porszívó, villanybojler, villanytűzhely – csak néhány eszköz, melyek megkönnyítik és kényelmessé teszik mindennapjainkat, de hiányukat csak akkor érezzük igazán, ha elromlanak és nélkülöznünk kell a használatukat. Ilyenkor szinte mindenki az ismerősöket tárcsázza megbízható szakember után kutatva, aki gyorsan, kedvező áron és profi módon hárítja el a hibát. Ha munkáddal az ilyen esetekben segítségre szoruló embereken segítenél, akkor jelentkezz a háztartásigép-szerelő OKJ-s tanfolyamra.

Már minimális kézügyességgel és némi műszaki érzékkel elgondolkodhatsz azon, hogy ez a keresett szakma legyen a hivatásod, persze az sem árt, ha nincs probléma a színlátásoddal és az érzékszerveiddel, hiszen a készülékek hibáinak feltárásában ezek is segítenek. Az ügyfelekkel történő kommunikáció is kiemelt helyen szerepel az elvárások között, akárcsak a koncentrációs képesség és a felelősségtudat.

Precizitással az ügyfelek elismeréséért

Az alapfokú iskolai végzettség és egészségügyi alkalmasság birtokában megkezdhető, átlagosan 2 félév időtartamú tanfolyamon 60 százalékban a gyakorlati tudnivalókat sajátíthatod el, az anyagismeret, a méréstechnika, az elektronika és a munkavédelem témaköreiből.

Ez a közepesen nehéz fizikai munka nemcsak rugalmas időbeosztást, de a vállalkozás szabadságát is nyújtja számodra, ám az ügyfelek igényeihez mindenkor alkalmazkodnod kell.

A munkavégzés helyszíne lehet a saját műhelyed vagy akár házhoz is hívhatnak, hogy helyben orvosolod a problémát, utóbbi esetben mentesülsz a cipekedés és szállítás nehézségeitől. Munkád során a műszaki dokumentációkat értelmezve, kézi és gépi eszközök használatával térképezed fel a hibát, majd kiválasztod a javításoz szükséges alkatrészeket. Előfordulhat, hogy a szerelés során – például hűtő- vagy gázüzemű készülékek esetében – társszakmában dolgozó kolléga segítségét kell kérned, de hatékonyságodért és gyors intézkedésedért cserébe bővítheted hálás ügyfeleid körét.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Egy jó szakmával külföldön is érvényesülhetsz

A hiba elhárítását követően próbaüzemet végzel, majd bizonylat kiállítása után átadod az immáron biztonságtechnikai szempontból is bátran használható készüléket. A tulajdonosok mindig értékelik, ha a szerelés mellett a karbantartásra és az állagmegóvásra vonatkozó hasznos tanácsokkal is gazdagodnak.

Akár villanytűzhelyet, akár porszívót vagy szárítógépet javítasz, a környezetvédelmi-, tűzvédelmi-, villamos- és egyéb Rád vonatkozó biztonságtechnikai előírásokat mindig szigorúan be kell tartanod.

Számtalan lehetőség
A háztartási gépek beüzemelése és javítása mellett az egyszerű multimédiás és kommunikációs alkalmazások kezelésével és vevőszolgálati feladatokkal is megbízhatnak. A sikeres vizsgát követően háztartási gépszerelő, villamosgép- és készülék szerelő, valamint elektrolakatos munkakörökben helyezkedhetsz el, de a kapcsolódó szakképesítések között is találhatsz kedvedre valót, így kereskedelmi, háztartási és vendéglátó-ipari gépszerelőként is elindíthatod vállalkozásodat.

A fejlődés pedig soha nem áll meg, hiszen mindig lesznek új alkatrészek és technológiák, melyekkel lépést kell tartanod, ezért katalógusokból és szakmai bemutatókon is frissítheted tudásodat. Ha pedig még ennél is tovább mennél, akkor igényelj Europass bizonyítványt és nézz szét a külföldi munkaerőpiacon.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a háztartási gépszerelő tanfolyamról

A részszakképesítés azonosító (OKJ) száma
31 521 11
A részszakképesítés megnevezése
Háztartási gépszerelő
A képzés megkezdésének feltételei
Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmassági követelmények
Arészszakképesítéssel betölthető munkakörök
Háztartási gépszerelő
Villamosgép- és készülék szerelő
Elektrolakatos
A részszakképesítés munkaterületének leírása
Háztartási gépek szerelése, telepítése, beüzemelése, javítása, karbantartása és a gépekhez tartozó egyszerű szabályozó, -vezérlő egységek javítása. Nem tartoznak a munkaterületéhez a hűtő- és a gázüzemű készülékek, berendezések.
A részszakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Informatikai és műszaki alapok
Háztartási gépek javítása
Háztartási gépek telepítése, szerelése
A munkatevékenység dokumentálása

Még kérdésem van