Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgáló tanfolyam

Érdekel az elektrotechnika? Villanyszerelőként bővítenéd ügyfélkörödet? Legyél érintésvédelmi szabványossági felülvizsgáló!

Ha mindig is olyan szakmára vágytál, ahol a nagy felelősséget anyagi biztonsággal társíthatod és a megszerzett szakmai tudás könnyű elhelyezkedést garantál, akkor jelentkezz az OKJ-s érintésvédelmi szabványossági felülvizsgáló tanfolyamra és vedd kezedbe céljaid megvalósítását.

Léteznek olyan szakmák, melyek gyakorlása nélkül szó szerint megállna az élet, hiszen az ipar, az erőművek, a nagy energiaigényű intézmények vagy akár egy hétköznapi háztartás sem működhetne zökkenőmentesen nélkülük. Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálóként családi házak és cégek megbízottjaként fő feladatod az erősáramú villamos berendezések érintésvédelmi rendszerének szabvány szerinti kialakítása lesz.

Tudásoddal embertársaid biztonságát szolgálhatod

Szakmai felkészültségedre támaszkodva már szemrevételezés során megoldásra juthatsz, de a munkádat támogató műszerek is segítenek a probléma feltárásában, legyen szó erősáramú villamos berendezésről vagy a hálózatot érintő meghibásodásról.

A tanfolyam sikeres elvégzése után képessé válsz a munkakörödet érintő feladatok körültekintő ellátására, így nem okozhat gondot a védővezető és az üzemi nullavezető szétválasztásának vizsgálata, a TN rendszer kialakításának ellenőrzése, a kioldószervek értékelése és ellenőrzése vagy a megengedettnél nagyobb hurok impedancia okának feltárása sem.

A szakmai gyakorlatot követően biztos kézzel ellenőrzöd majd a védőföldelés kialakítását, valamint a szigetelt rendszerek érintésvédelmét, de a földelési ellenállás és a zárlati áram pontos mérése sem jelent majd nehézséget. Feladataid során a legnagyobb alapossággal tárod fel az esetleges hibákat, majd minősítésüket követen jegyzőkönyvben rögzíted a mérési eredményeket és elkészíted az érintésvédelmi minősítő iratot.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Kiválóságoddal gyarapíthatod megbízóid körét

Avillanyszerelő végzettséggel vagy 3 év erősáramú szakmai gyakorlattal és egészségügyi alkalmassággal megkezdhető, átlagosan 3 hónap időtartamú tanfolyamon 90 százalékban az elméleti tudnivalókat sajátíthatod el, a sikeres vizsgát követően pedig épületvillamossági szerelő és villanyszerelő munkakörökben helyezkedhetsz el.

Rutinfeladataid sorát az elosztóberendezések szerelése, a háztartások fogyasztásmérő berendezéseinek kialakítása és a vezetékhálózatok kialakítása alkotja, de megbízhatnak villámhárító berendezések telepítésével vagy világítástechnikai eszközök szerelésével is.

A precíz és fegyelmezett munkavégzés alapvető elvárás szakmádban – hiszen a mérések egy része csak feszültség alatt végezhető el -, akárcsak a szakterületedet érintő hatályos jogszabályok és a villamos áram élettani hatásainak ismerete, valamint a műszaki mentés és az elsősegyélynyújtás lépései.

Ép színlátás
Megfelelő térérzékelés
Kiváló koncentrációs készség

Ha a fentieken túl ép színlátással, megfelelő térérzékeléssel, kiváló koncentrációs készséggel rendelkezel és a magasságtól sem ódzkodsz, akkor semmi sem választhat el attól, hogy érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálóként biztos lábakon álló karriert tudhass magadénak.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Összefoglaló információk az érintésvédelmi szabványossági felülvizsgáló tanfolyamról

A szakképesítés-ráépülés azonosító (OKJ) száma
35 522 03
A szakképesítés-ráépülés megnevezése
Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgáló
A képzés megkezdésének feltételei
Szakmai előképzettség: 34 522 04 Villanyszerelő
3 év erősáramú szakmai gyakorlat, az előírt szakmai végzettség
megszerzését követően
Egészségügyi alkalmassági követelmények
A szakképesítés-ráépüléssel betölthető munkakörök
Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgáló és villanyszerelő
A szakképesítés-ráépülés munkaterületének leírása
Erősáramú villamos berendezések hibavédelmi (érintésvédelmi) rendszerének szabvány szerinti kialakításának, megfelelő műszaki állapotának szemrevételezéses és műszeres ellenőrzése, az ellenőrzés eredményének dokumentálása.
A szakképesítés-ráépülés megszerzésének szakmai követelményei
Érintésvédelmi szabványosság felülvizsgálata

Még kérdésem van