Legyél elektromos gép- és készülékszerelő!

Érdekel az elektrotechnika és keresett szakmát szeretnél? Legyél elektromos gép- és készülékszerelő

Az ipar és a gazdaság hatékony működése és fejlődése szempontjából elengedhetetlen az elekromos eszközök használata, melyek folyamatos karbantartást és olykor javítást is igényelnek. Ha felelősségtudatos munkakörben dolgoznál az innováció mozgatórugójaként, akkor jelentkezz az OKJ-s elektromos gép- és készülékszerelő tanfolyamra.

Ez a hivatás nagy önállóságot kíván: a kapcsolási rajzok és dokumentációk alapján rendkívüli precizitással végzed el a munkafolyamatokat, hiszen mások testi és anyagi biztonságáért is felelsz. Nem lehetsz híján a jó kommunikációs készségnek, az éles látásnak és a hibátlan színlátásnak sem, és nagy szükséged lesz a kéz és az ujjak jól koordinálható mozgatására is a szerelési munkálatok.

Bár főként műhelyben és szerelőcsarnokban dolgozol, előfordulhat, hogy a meghibásodott szerkezet javítását a magasban kell elvégezned, ezért a tériszony kizáró ok lehet, ha ezt a szakmát választod.

Munkáddal biztonságot teremtesz

Elektromos gép- és készülékszerelőként részt veszel a villamosgépek, motorok és generátorok gyártási folyamataiban, gondoskodsz a szigetelés és a tekercselés feladatairól, de szakértő gondossággal javítod meg a villamos energiát előállító, elosztó és felhasználó berendezéseket is. A feladatokat villamosmérnökök irányítása mellett, a gépkönyvek utasításait követve látod el.

Munkáltatód feszültségváltók, szabályozók és áramváltók összeszerelésével, valamint háztartási villamos készülékek hibáinak javításával is megbízhat, melyekhez mérőműszereket, kézi forgácsolókat, csigafúrókat, menetkészítő készletet, csavarhúzókészletet, szigetelt fogókat, forrasztópákát, kábel saruzót, vezeték plankolót, hőlégfúvót vagy menetfúrógépet is használhatsz a feladat végrehajtásának függvényében.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Lelkiismeretes munkával stabil anyagi háttér? Igen!

Az alapfokú iskolai végzettséggel és egészségügyi alkalmassággal elkezdhető, átlagosan 8 hónap időtartamú tanfolyamon 70 százalékban a gyakorlati tudnivalókat sajátíthatod el, a sikeres vizsgát követően pedig villamossági szerelő valamint elektromos gép- és készülékszerelő lehetsz.

Felelősségteljes szakma, stabil anyagi háttérrel
A szakmád képviselőjeként gondoskodsz a zárlat-, érintés- és túlterhelés elleni védelemről a villamos biztonságtechnikai előírásoknak megfelelően illetve transzformátorok, villamos gépek, aszinnkrongépek, egyenáramú gépek és szinkrongépek javítását és üzemeltetését végzed, de Te felügyeled a villamos mennyiségek mérését is egyenáramú, egy- és háromfázisú rendszereken.

Informatikai és műszaki ismereteidet ötvözve hivatásod legjobbja lehetsz egy felelősségteljes szakmában. Ne várj tovább, jelentkezz!

Képzési ajánlatok ITT!

 

Összefoglaló információk az elektromos gép- és készülékszerelő tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
34 522 02
A szakképesítés megnevezése
Elektromos gép- és készülékszerelő
A képzés megkezdésének feltételei
Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmassági követelmények
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Villamossági szerelő
Elektromos gép- és készülékszerelő
A szakképesítés munkaterületének leírása
Az elektromos gép- és készülékszerelő az épület – és ipari villamos berendezések villamos gépek ellenőrzését, üzemeltetését, karbantartását, javítását végzi. Átlátja az alkalmazott villamos gépek jellemzőit, szükség esetén beavatkozik, hibafeltárást, hibakeresést végez. A villamos gép- és berendezések szerelése során egyen– és váltakozó áramú forgógépet, transzformátort telepít, működtet, villamos gépeket üzemeltet. Munkája során villamos ellenőrző méréseket, vizsgálatokat és beállításokat végez a megfelelő eszközök alkalmazásával. Ismeri és alkalmazza a villamos biztonságtechnikai előírásokat. Munkáját műszaki dokumentáció alapján, a szakmai szabályok és követelmények figyelembevételével végzi, munkájáról dokumentációt készít.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Informatikai és műszaki alapok
Mérőműszerek, üzemi mérések
Villamos gépek üzemeltetése
Villamos készülékek szerelése
Villamos berendezések védelme
Foglalkoztatás I.
Foglalkoztatás II.
Munkahelyi egészség és biztonság

Még kérdésem van