A társasházkezelő tanfolyam során megtanulod, milyen területeit kell felügyelned a társasház működése során.

Mindened a szervezés és szívesen képviselnéd mások érdekeit? Legyél társasházkezelő!

Bár sokan vágynak a vidék nyugalmára, a munka és a városi élet nyújtotta számtalan előny mégis egy nyüzsgő településhez köti az emberek nagy részét és otthonuk milyenségét is általában egy közösség működése határozza meg, hiszen jellemzően több lakást magába foglaló társasházban vagy panelben élnek. A lakók életének és mindennapjainak zavartalan működéséhez olyan szakemberre van szükség, aki egy személyben képviseli az egész csoport érdekeit. Ha talpraesettségedről vagy ismert és a gyakorlatiasságnak valamint a szervezőkészségnek se vagy híjján, akkor jelentkezz az OKJ-s társasházkezelő tanfolyamra.

Az évtizedekkel ezelőtt elsajátított ismeretek ma már nem állják meg a helyüket, ha érdekképviseletről van szó, hiszen az átalakuló lakástörvények és a szigorodó szabályok naprakészséget igényelnek. A költségek növekedése és az óriási versenyhelyzet olyan elhivatott képviselő személyét igényli, aki mindig friss információkkal van felvértezve és képes megtalálni azokat a pályázati lehetőségeket, amik előrelendíthetik a közösség érdekeit.

A jó szakember garancia a jó közösségre

Ehhez a poszthoz rátermett, döntésképességgel, konfliktusmegoldó- és meggyőzőkészséggel bíró jellemre van szükség, olyanra, aki teljes felelősségtudattal alkalmazza a gondnokságára bízott ingatlan üzemeltetését.

Munkájának a szervezési és az ellenőrzési feladatok ugyanúgy részei, mint a megbízási szerződés alapján történő elszámolás, a költségvetés elkészítése vagy az adminisztráció, de olyan feladatok elvégzése sem okoz problémát, mint az adásvételi, bérbeadási szerződések lebonyolítása, vagy a karbantartási és vállalkozási szerződések megkötése.

Döntésképesség, konfliktusmegoldó- és meggyőzőkészség

Egy tapasztalt társasházkezelő szakember a külső és belső partnerekkel is jó kapcsolatot ápol, szervezetten látja el a társasházi közgyűléssel kapcsolatos teendőket és gondoskodik a tűz-, baleset-, érintés- és környezetvédelmi feladatok ellátásáról is. Épületdiagnosztikai, gépészeti és szerkezettani ismereteinek köszönhetően képes felismerni az épületszerkezeti hibákat és ezek tudatában meghozni a megfelelő döntést.

A társasházkezelő napi munkájában rengeteg emberrel találkozik, ezért a jó kommunikációs készség – valamint a hatályos jogszabályok és rendeletek ismerete – is abban segíti, hogy a helyi hatóságokkal és intézményekkel folytatott közös munka minél eredményesebb legyen. A komplex tudás nem nélkülözheti a jogi ismereteket sem, mivel a közműszolgáltatókkal, építésügyi hatóságokkal kötött szerződések tartalmi és formai követelményeivel is éppúgy tisztában kell lennie, mint azzal, hogy mikor szükséges tanú aláírása vagy ügyvédi ellenjegyzés.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Legyél a közösség lelke!

A rendszerezés és a hozzá kapcsolódó számítógépes szoftverek ismerete a mindennapi adminisztráció során pótolhatatlan szerepet tölt be, hiszen a társasházkezelőnek ismernie kell a ház gazdasági és pénzügyi helyzetét, vezetni a lakók adatait és értesíteni őket az esetleges elmaradásokról is.

Szakma akár 4 hónap alatt!

Az érettségivel elkezdhető, átlagosan 4 hónap időtartamú tanfolyamon Te is elsajátíthatod azokat a kompetenciákat, melyek akár függetlenként, akár valamely társasházkezelő cég alkalmazottjaként a legjobbá tehetnek a szakmádban. Ha pedig még többre vágysz, szakképesítés-ráépüléssel az ingatlankezelő képzést is elvégezheted.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a társasházkezelő tanfolyamoról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
52 814 01
A szakképesítés megnevezése
Társasházkezelő
A képzés megkezdésének feltételei
Érettségi végzettség
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Társasházkezelő
Közös képviselő
A szakképesítés munkaterületének leírása
Az ingatlan üzemeltetésével, fenntartásával és felújításával kapcsolatban adminisztrációs, szervezési és ellenőrzési feladatokat lát el. Megbízási szerződés alapján elszámolást, költségvetést, döntés-előkészítő javaslatokat, pályázatokat készít, szerződéseket köt, jogi eljárásokban vesz részt.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Társasházkezelő feladatai

Még kérdésem van