A fotográfus tanfolyam során mindent megtudhatsz a különböző fényképezőgépek működéséről.

A hobbidat választanád hivatásodnak? Nem lehetetlen! Legyél fotográfus és fotótermék-kereskedő!

Olyan korban élünk, melyben a vizualitás hatalmas szerephez jutott a technikai fejlődésnek köszönhetően és mivel eszközeink nagy része digitális és multifunkciós, ezért a fotózás lehetősége is sokakhoz eljut. Ám még a legprofibb felszerelés is csak egy eszköz, ha nincs mögötte az az elméleti és gyakorlati tudás, ami a kattogtatást művészetté varázsolja. Ha a fotózás szerelmese vagy, szívesen örökítesz meg pillanatokat és mindezt nemcsak hobbiként űznéd, akkor jelentkezz az OKJ-s fotográfus és fotótermék-kereskedő tanfolyamra.

A fotózás ma már nemcsak egy-egy alkalommal kerül előtérbe életünkben, hiszen az analóg korszakot felváltó digitális készülékek olyan szabadságot adtak a kezünkbe, mely lehetőséget teremt számunka, hogy bárhol és bármikor dokumentáljuk azt, ami történik velünk. Ahhoz, hogy valaki kiváló fényképész legyen nemcsak esztétikai érzékre és a háttértudás megszerzésére van szüksége, hanem olyan látásmódra is, mellyel képes megtalálni a tökéletes kompozíciót, ami egyediséget, szépséget és üzenetet hordoz magában.

Hobbi, művészet, szakma

Aki szeretne kitűnni szakmájában, annak olyan saját, felismerhető stílust kell képviselnie, mely markánsan megkülönbözteti a többiektől, de el kell igazodnia a vakuk, az objektívek, a derítővásznak, a szűrők és az állványok rengetegében is.

A fotográfus és fotótermék-kereskedő tanfolyamon teljes körűen elsajátíthatod a szakma színvonalas képviseléséhez szükséges tudnivalókat. Megtanítanak rá, hogyan lásd meg a témát, hogyan használd a fényeket, milyen utómunkálatokat végezz, hogyan hívd elő, hogyan nagyítsd és milyen módon nyomtasd ki képeidet.

A folyamatos fejlődés és a trendek követése elengedhetetlen a szakmán belüli sikerhez

Az érettségihez kötött, átlagosan 2 év időtartamú tanfolyamon 70 százalékban gyakorlati tudnivalókat sajátíthatsz el: bepillantást nyersz a grafika, az e-marketing és a reklámfilmek készítésének világába is, valamint olyan ismereteket tehetsz magadévá, melyek felkészítenek a teljes vizuális kommunikáció levezénylésére és az önálló vállalkozás üzemeltetésére is. Ehhez olyan fotós, filmes és grafikai szoftverek működését kell ismerned, mint például a Photoshop, az Illustrator vagy az After Effects, de belekóstolhatsz a művészettörténet és a vizuális ábrázolás elméleti alapjaiba is.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Legyél a legjobbak között!

A tanfolyam sikeres elvégzése után fényképész valamint fotó és mozgófilmlaboráns lehetsz: könyvek, magazinok és újságok illusztrációit és grafikáit bízhatják Rád, magabiztosan készíthetsz majd reklám- és divatfotókat, portrékat, természetfotókat vagy akár panorámafelvételeket.

Az izgalmas kihívásokat jelentő műtermi vagy szabadtéri fotózást hivatalosan csak ezzel a végzettséggel a zsebedben folytathatod.

Akár saját stúdiót nyitsz, akár alkalmazottként helyezkedsz el, megbízóid szolgáltatásokra vonatkozó tájékoztatása az első lépés a munka megkezdése előtt, hiszen az elkészült fotótermékek csak pontos egyeztetést követően válnak a hozzád fordulók teljes elégedettségére. Folyamatos fejlődéssel, a legkülönfélébb trendek figyelésével és a technikai újítások elsajátításával olyan fotós válhat belőle, akinek az év minden szakában tele a naptára.

Ha pedig külföldön is megmutatnád, milyen profi szakember vagy, Europass bizonyítvánnyal az unió országaiban is vállalhatsz munkát.

Jelentkezni szeretnék

Összefoglaló információk a fotográfus tanfolyamoról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
54 810 01
A szakképesítés megnevezése
Fotográfus és fotótermék-kereskedő
A képzés megkezdésének feltételei
Érettségi végzettség
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Fényképész
Fotó és mozgófilm laboráns
Title
A szakképesítés munkaterületének leírása
A fotográfus és fotótermék-kereskedő olyan fejlett vizuális kommunikációs kultúrával, valamint fotótechnikai tudással rendelkező szakember, aki igényesen valósítja meg a fotográfia különböző területein adódó szakmai és kereskedői feladatokat. Használja a kor követelményeinek megfelelő technológiákat. Az alkalmazott és autonóm fotográfia területén dolgozik.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Művészetelméleti és szakrajz feladatok
Kereskedelmi és vállalkozási tevékenységek
A fotográfiai eszközök jellemzése
Fotográfiai elmélet
Fotográfiai gyakorlat
Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
Foglalkoztatás II.
Munkahelyi egészség és biztonság

Még kérdésem van