A biztonsági őr tanfolyam felkészít rá, hogyan legyél a szakmád legjobbja.

Gyorsan szeretnél szakmához és álláshoz jutni? Legyél személy- és vagyonőr!

A pénz mindennapi megélhetésünkhöz alapvető fontosságú, ezért szeretjük biztonságban tudni és azokat az értékeket is, melyektől vállalkozásunk sikere függ. Azonban nemcsak becses tárgyaink szorulnak védelemre bizonyos esetekben, hanem ennél valami lényegesen fontosabb is: a testi épségünk. Előfordulhat, hogy a technikai eszközök – védelmi berendezések és riasztók – kevésnek bizonyulnak, ilyenkor van szükség egy szakképzett személy megnyugtató jelenlétére. Ha felkészültségeddel és elhivatottságoddal mások értékeinek védelmét és személyes biztonságát szolgálnád, akkor jelentkezz az OKJ-s személy- és vagyonőr tanfolyamra.

A személy- és vagyonőr képzés a 2013-ban megszűnő biztonsági őr tanfolyam helyét vette át, és mind az elsajátítható kompetenciák, mind az időtartam növelése azt a célt szolgálja, hogy komplexebb tudású, magasan képzett szakemberek kerüljenek ki a munkaerőpiacra. Ez a hivatás ugyanis nem a puszta testi fölény alkalmazásáról szól, hanem felelősségteljes, jó kommunikációs adottságokkal rendelkező, összeszedett személyiség profi háttérmunkája, mely garantálja a rá bízott értékek biztonságát. A tanfolyamon ezért jogi, etikai és kommunikációs ismereteket is tanulhatsz, illetve elsajátíthatod a polgári jogi alapismereteket és a munka- tűz- valamint balesetvédelem szabályait.

Szakmai hozzáértéssel a biztonságért

A gyakorlati feladatok felkészítenek a különböző védelmi színtű helyek őrzésére, de a belső és közterületi járőrszolgálat ellátásában is rutint szerezhetsz, melynek része, hogy riasztás esetén a szolgálat tagjaként kivonulsz és szükséghelyzetben vagy rendkívüli esemény alkalmával intézkedsz és részt veszel a közveszély elhárításában.

Munkakörödbe tartoznak az olyan esetek is, amikor a bűncselekményen vagy szabálysértésen tettenért személyt elfogod, vagy a koncerteken, rendezvényeken megjelenő zavaró személyeket eltávolítod a helyszínről, akár kényszerítő testi erő alkalmazásával, minden esetben szem előtt tartva az erre vonatkozó szakmai szabályokat. Az etikai és biztonságtechnikai előírások az okmányok és csomagok ellenőrzésénél is elsődlegesek, melyeket akkor is figyelembe kell venned, ha szállítmánykísérésről, konfliktuskezelésről vagy a hatóságokkal való együttműködésről van szó.

jogi, etikai és kommunikációs ismereteket is elsajátíthatsz

Munkádat nemcsak a felkészültség, hanem a különféle biztonságtechnikai eszközök is támogatják, melyek a megfigyelésben, a védelemben és a lefegyverezésben is segítségedre lesznek, de azokra az esetekre is felkészítenek, amikor elsősegély vagy újraélesztés alkalmazására van szükség. Feladatkörödbe a szolgálati dokumentáció vezetése is beletartozik, amely a munkaidő alatt történő eseményekről nyújt információt feletteseidnek.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Egy szakma, számtalan lehetőség

A biztonsági őr tanfolyam jónéhány feltétel együttes fennállása esetén kezdhető meg: az alapfokú iskolai végzettségen és egészségügyi alkalmasságon túl a büntetlen előélet, a magyar állampolgárság és az állandó belföldi lakóhely is az elvárások közé tartozik.

Az átlagosan 3 hónapos időtartam alatt 60 százalékban gyakorlati tudnivalókat sajátíthatsz el, a sikeres vizsgát követően pedig parkolóőr vagy akár múzeumi teremőr is lehetsz, de a teljes listát a cikk végén olvashatod.

Ha az elhivatottság szorgalommal és a lehetőségeid bővítésének igényével is párosul, akkor szakképesítés-ráépüléssel testőr, fegyveres biztonsági őr és kutyavezető-vagyonőr is lehetsz, mellyel még előnyösebb pozícióba kerülhetsz az álláspiacon.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a biztonsági őr tanfolyamoról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
32 861 01
A szakképesítés megnevezése
Személy- és vagyonőr
A képzés megkezdésének feltételei
Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmasság
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Személy- és vagyonőr
Parkolóőr
Ipari, kereskedelmi intézet, oktatási intézmény, egészségügyi intézmény portása,
Múzeumi teremőr
A szakképesítés munkaterületének leírása
A biztonsági őr a polgári jogi szerződés alapján a megbízót megillető jogok és a Jogszabályban a biztonsági őrre vonatkozó jogosultságok keretein belül megelőző őrző, védő munkájával, figyelő, kutató, ellenőrző, átvizsgáló és támadáselhárító tevékenységével biztosítja megbízója személyének épségét, segíti jogainak, jogos érdekeinek érvényesítését és kötelezettségei teljesítését.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Magán-biztonságvédelmi alapfeladatok
Objektumőri feladatok
Személy-, vagyonőr speciális feladatai

Még kérdésem van