Az autószerelő tanfolyam során elsajátíthatod a legfontosabb hibajavítási technikákat,

Gyakorlatias szakmát szeretnél, melyet akár önállóan is űzhetsz? Legyél autószerelő!

A fogyasztói társadalom egyik természetes velejárója, hogy a közlekedést is szeretnénk rugalmassá és kényelmessé tenni a magunk számára, ezért egyre több használt és új autó fordul meg az utakon és gyakori, hogy a családok egynél több járművet is használnak. Nemcsak a folyamatos igénybevétel, de az idő múlása is indokolja a rendszeres karbantartást, melyet minden esetben érdemes szakértő kezekre bízni, olyanra, aki precíz munkája révén garantálja az autó biztonságos használatát. Ha mindig is szerettél bütykölni, érdekelt az autók működése és a kézügyességedre sem panaszkodhatsz, akkor jelentkezz az OKJ-s autószerelő tanfolyamra.

A képzés során olyan átfogó elméleti és gyakorlati tudásra teszel szert, mely alkalmassá tesz arra, hogy a közúti közlekedésben résztvevő járművek állapotfelmérését, hibaelhárítását és javítását elvégezd, legyen szó a mechanikát vagy az elektronikát érintő feladatról. Akár alkalmazottként, akár vállalkozóként találkozol az ügyfelekkel, az első lépés a gépjármű átvizsgálása lesz, mely manuálisan és mérőműszerek segítségével történik, ezt követi a munkafolyamat megtervezése, a munkaidő hosszának megállapítása és az árajánlat elkészítése, mely a szerelési díjat és az alkatrészek árát egyaránt tartalmazza.

Megbízhatósággal és profizmussal az ügyfél bizalmáért

A szakmai tudáson túl a felelősségteljes munkavégzés nélkülözhetetlen ezen a területen, az eredményt pedig méréssel és próbával is ellenőrizned kell, hiszen csak így garantálható a környezetvédelmi és közlekedésbiztonsági előírásoknak való megfelelés. A rutinszerű műszaki vizsgára való felkészítésen, valamint az időszakos karbantartási és szervizelési megbízásokon kívül számtalan autótípussal és hibával kereshetnek fel, így a tulajdonosok kikérdezése után a szemrevételezés és a műszeres vizsgálat segíthet feltárni a hiba lehetséges okát. Az eredmények tükrében dönthetsz az alkatrész cseréjéről vagy javításáról és pontosan fogod tudni, hogy mely szerszámok és segédanyagok lesznek a legmegfelelőbbek.

Akár életre szóló szakma mindössze 2 év alatt!

Munkádban nemcsak a szakmai fortélyok elsajátítása létfontosságú, hanem a kommunikációs képességeid fejlesztése is, hiszen az ügyfelekkel és az ellenőrző hatóságokkal való kapcsolattartáshoz udvarias és lényegre törő hozzáállás szükségeltetik.

A bizalom elnyeréséhez nemcsak a beszédeddel, de a műhelyed rendben és tisztán tartásával is hozzájárulhatsz, a képzésen pedig azt is megtudhatod, hogyan felelhetsz meg a környezetvédelmi előírásoknak a munkád során keletkezett szemét és veszélyes hulladék kezelését illetően.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Legyél szakmád legjobbja!

Az érettségivel és egészségügyi alkalmasság birtokában elkezdhető, átlagosan 2 éves időtartamú képzésen 50-50 százalékban tanulhatsz elméleti is gyakorlati tudnivalókat: ismereteket szerzel a közlekedéstechnikai alapok, a járműkarbantartás, az autószerelői feladatok, a járműdiagnosztika, valamint a munkahelyi egészség és biztonság területeiről.

A szakismeretek tudójaként minden eszköz funkciójával tisztában leszel, így a kéziszerszámok, a forrasztó és hegesztő gépek, a mechanikai mérőeszközök, a futóműmérő berendezés, a klímatöltő berendezés, a fődarab kiemelő, illetve a kerékszerelő és kiegyensúlyozó használata sem okozhat problémát. Mint a legtöbb munkakör esetén, itt sem nélkülözhető az adminisztráció, mely során számítástechnikai programokat és a munkavégzéssel kapcsolatos dokumentumokat kezeled.

A tanfolyam elvégzése után számos lehetőség nyílik meg előtted!

A sikeres vizsgát követően autójavító, autódiagnosztikai szerelő és autóbusz-szerelő is lehetsz, de a végzettséggel betölthető munkakörök teljes listáját a cikk végén olvashatod, ha pedig a minőségi szakmunkát kiegészítenéd, hogy még több ügyfélnek segíthess, akkor szakképesítés-ráépüléssel az autótechnikus és a gázautószerelő képesítést is megszerezheted.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk az autószerelő tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
54 525 02
A szakképesítés megnevezése
Autószerelő
A képzés megkezdésének feltételei
Érettségi végzettség
Egészségügyi alkalmasság
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Autóbusz-szerelő
Autódiagnosztikai szerelő
Autójavító
Közúti járműszerelő
Teherautó szerelő
Gépjármű diszpécser
Fuvarozási ügyintéző
A szakképesítés munkaterületének leírása
Az autószerelő a közúti járművek valamennyi gépészeti és elektronikusan irányított egységére vonatkozó műszaki állapotvizsgálati, hibafeltárási és hibaelhárítási, valamint javítási és beállítási műveleteket hajt végre. Tevékenysége során azonosítja a járművet, annak főegységeit és szemrevételezéssel, illetve műszeres méréssel hibafeltárást, műszaki állapotvizsgálatot végez. Megtervezi a munkafolyamatot és közreműködik az árajánlat készítésénél. Javítás esetén azonosítja és kiválasztja a szükséges alkatrészeket, megtervezi a technológiát, elvégzi a szerelési műveleteket, majd méréssel, próbával ellenőrzi. Az autószerelő a közúti járművön környezetvédelmi és közlekedésbiztonsági ellenőrző mérést hajt végre, a szükséges javítási és bizonylatolási dokumentációt kiállítja.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Közlekedéstechnikai alapok
Közlekedéstechnikai gyakorlatok
Járműkarbantartás
Autószerelő feladatai
Járműdiagnosztika
Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
Foglalkoztatás II.
Munkahelyi egészség és biztonság

Még kérdésem van