A gyógymasszőr tanfolyam során anatómiai ismeretekkel is gazdagodhatsz

Hivatást, szakmát és jövedelmező munkát keresel? Legyél gyógymasszőr!

Vannak, akik nem érik be annyival, hogy keresett szakmájuk legyen, mert dúl bennük a segíteni akarás, emellett pedig olyan munkakörre vágynak, mellyel anyagi elvárásaikat is valóra válthatják. Az életmódváltás, az egészségmegőrzés és a wellness fontossága manapság még hangsúlyosabbá vált, hiszen a mozgásszegény és stresszel teli életmód minden velejáróját igyekszünk ellensúlyozni. Ha aktívan közreműködnél mások életminőségének javításában vagy éppen sportolók teljesítményét segítenéd munkáddal, akkor jelentkezz az OKJ-s gyógy- és sportmasszőr képzésre.

A szakmát a 2016 szeptemberében életbe lépő változások előtt a sportmasszőr képzéssel együtt szerezhették meg a jelentkezők, a módosításokat követően azonban különváltan, – így a specialitásokra nagyobb hangsúlyt fektetve – sajátíthatják el a két szakma fortélyait.

A gyógymasszőr szakma űzői egészségügyi intézményekben: gyógyfürdőkben, rehabilitációs központokban, fürdőkben vagy hotelek wellness részlegén végezhetik tevékenységüket, mely fizikai és lelki felfrissülést is jelent vendégeik számára. Ha ezt a foglalkozást választod nemcsak a közérzetjavítás lesz a feladatod, hanem barátságos kommunikációddal a terápiát kiegészítve a mentális egészség gondozásában is részt vehetsz. A beszélgetés során a panaszok pontos felmérése a terápia hatékonyságának egyik kulcsa, míg a másik a megfelelően kiválasztott és alkalmazott kezelés.

Szakértelemmel az emberek szolgálatában

Munkádat bizonyos esetekben önállóan is végezheted, amennyiben pedig pozíciód megkívánja, akkor a szakorvos és a vezető gyógytornász szakmai felügyelete mellett, a fizikoterápiás szakasszisztenssel együttműködve végezheted tevékenységedet, legyen szó gyógymasszázsról vagy hidro- és balneoterápiás kezelésekről.

A betegmegfigyelés és az állapotfelmérés lényeges részét képezi szakmádnak, illetve a szaknyelv ismeretére is szükséged lesz a munkatársaiddal való kommunikációban.

A képzés gyakorlati óráin elsajátíthatod a betegségspecifikus gyógymasszázst, a nyirokmasszázst, valamint a passzív kimozgatás és reflexzóna masszázs technikáit is.

A wellness szolgáltatások részeként azt is megtanulod, milyen teendőket kell ellátnia egy szaunamesternek a gőzkamra, a szauna és a hőlégkamra kezelése során, de szakértelemmel fogod végezni az iszapkezeléseket és ismereteid felkészítenek arra is, milyen esetekben célszerű alkalmazni az ivókúrát, a súlyfürdőt vagy a szénsavfürdőt, valamint nagy gyakorlattal végzed majd a gyógynövényekkel és gyógyhatású anyagokkal történő göngyöléseket és pakolásokat, melyek nagyszerű kiegészítői lehetnek az orvosi kezeléseknek.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Válassz sokszínű foglalkozást!

Az érettségi és a foglalkozáshoz szükséges egészségügyi alkalmasság birtokában jelentkezhetsz az átlagosan 12 hónap időtartamú képzésre, mely 50-50 százalékban készít fel teljes körűen a munkádhoz szükséges elméleti és gyakorlati tudnivalókra.

Egy szakma, számos munkalehetőség

A tanfolyamon tanult egészségügyi alapismeretek, az alapápolás, a klinikumi ismeretek, a masszázs elméleti alapjai, a masszázstechnikák és a kiegészítő terápiák, valamint a gyógy- és sportmasszázs összességében olyan tudással ruház fel, melyhez már csak udvarias hozzáállást, ápolt külsőt és jó kondíciót kell társítanod a biztos siker érdekében.

A sikeres vizsgát követően gyógymasszőr, regeneráló balneoterápiás masszőr és fürdősmasszőr is lehetsz, szakképesítés ráépüléssel pedig megszerezheted a sportmasszőr végzettséget, de akár gyakorló mentőápoló, szövettani szakasszisztens, fogászati asszisztens vagy fizioterápiás asszisztens is lehetsz, ha pedig külföldön kamatoztatnád szakmai tehetségedet, akkor Europass  bizonyítvánnyal az unio országaiban is vállalhatsz munkát.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a gyógymasszőr tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
54 726 04
A szakképesítés megnevezése
Gyógymasszőr
A képzés megkezdésének feltételei
Érettségi végzettség
Egészségügyi alkalmasság
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Gyógymasszőr
Regeneráló balneoterápiás masszőr
Fürdősmasszőr
A szakképesítés munkaterületének leírása
A gyógymasszőr egészségügyi intézményekben a szakorvos utasítására és felügyelete mellett, diagnózis alapján, gyógymasszázst, betegségspecifikus gyógymasszázst, nyirokmasszázst, passzív kimozgatást és reflexzóna masszázs. Csapatban dolgozva támogatja az orvos munkáját, együttműködik a gyógytornásszal, fizikoterápiás szakasszisztenssel a betegek (páciensek) gyógyulása, rehabilitációja és pihenése érdekében. Fürdőkben, wellness részlegeken fizikai közérzetjavító, frissítő masszázst nyújt, hidro– és balneoterápiás kezeléseket végez.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Egészségügyi alapismeretek
Alapápolás
Klinikumi ismeretek
Masszázs elméleti alapjai I.
Masszázs elméleti alapjai II.
Fizioterápia I.
Fizioterápia II.
Regeneráló balneoterápiás masszázs
Gyógymasszázs
Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
Foglalkoztatás II.
Munkahelyi egészség és biztonság

Még kérdésem van