A fogászati asszisztens tanfolyam felkészít rá, hogyan legyél a fogorvos segítségére a beavatkozások közben.

Dolgozz az egyik legkeresettebb egészségügyi szakmában: legyél fogászati asszisztens!

Fogaink egészségének megőrzése nem csupán esztétikai kérdés, hiszen számos betegség forrása lehet az elhanyagolt szájhigiénia, így a rendszeres fogászati szűréseknek és a szükséges beavatkozások elvégzésének nélkülözhetetlen szerepe van általános egészségünk megtartásában is. A fogorvosok munkájának pótolhatatlan segítői a fogászati asszisztensek, akik nélkül nincs fogászati kezelés. Ha kulturált környezetben, emberek gyógyításában szeretnél részt vállalni, jelentkezz az OKJ-s fogászati asszisztens képzésre.

Mindannyian ismerjük azt a szorongató érzést, ami a fogorvosi rendelő ajtajához közeledve fog el minket, még ha csak kontrollra is érkezünk, nem beszélve a komolyabb műtétekről, melyek erősen próbára tehetik bátorságunkat. Ilyen esetekben nemcsak a fogorvos hozzáértése, hanem az asszisztens barátságos mosolya és emberséges, megnyugtató kommunikációja is nagy támogatást nyújthat a félénkebb pácienseknek.

Legyél a fogorvos nélkülözhetetlen jobb keze!

Az asszisztens az, aki a rendelő empatikus hozzáállását képviselve felveszi adatainkat, röntgent készít a kezelés előtt és tájékoztat a beavatkozás várható lépéseiről, valamint közvetlen személyiségével képes bátorságot önteni a kezelőszéktől ódzkodókba is.

Az érettségivel elkezdhető, átlagosan 12 hónapos tanfolyam ideje alatt egészségügyi, klinikumi és fogászati alapismereteket is elsajátíthatsz, tudásodat pedig elméletben és gyakorlatban is próbára teheted. A sikeres vizsgát követően fogorvosi rendelőkben és klinikákon, szájsebészeten, gyermekfogászaton vagy fogszabályozással foglalkozó rendelőben helyezkedhetsz el.

Közvetlenség, emberközpontúság, precizitás

Bármelyik területet is választod, az empátiádra és a szakmai hozzáértésedre mindenhol szükséged lesz, hogy a hozzád forduló betegeket nyugodt körülmények között készíthesd fel a vizsgálatokra és kezelésekre. A rendelő higiéniája, a fogászati eszközök és műszerek tisztán tartása, fertőtlenítése és előkészítése is a Te feladatkörödbe tartozik, akárcsak a lenyomatkészítő és rögzítő anyagok keverése, az érzéstelenítő előkészítése és a beteg ruházatának megóvása, valamint minden olyan teendő, mely a fogorvos utasításai szerint végrehajtandó.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Tegyél szert biztos jövedelemre!

Akár egy egyszerű fogtömésről, akár gyökérkezelésről, foghúzásról vagy implantációról van szó, jelenléted nem nélkülözhető annak érdekében, hogy a fogorvos akadálytalanul végezhesse munkáját, miközben a beteg a lehető legnagyobb szakmai körültekintésnek köszönhetően mentesül a kényelmetlenségektől és a kezelés okozta pszichés stressztől.

Nemcsak a vizsgálatok és a beavatkozások dokumentálása, de a páciensek egészséges szájhigiéniára vonatkozó felvilágosítása is a napi rutinod részét képezheti, hiszen a prevenció a legjobb módszer az egészséges fogazat megőrzésében.

Mivel a fogászati asszisztens a nyugati országokban is a keresett szakmák közé tartozik, ezért a szakmai idegennyelv elsajátítása és az Europass bizonyítvány kiváltása rendkívüli lehetőségeket adhat a kezedbe. Ha pedig ösztönzést érzel arra, hogy még több szakmai ismeret birtokosa legyél, akkor szakképesítés-ráépüléssel klinikai fogászati higiénikus is lehetsz.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk a fogászati asszisztens tanfolyamoról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
54 720 02
A szakképesítés megnevezése
Fogászati asszisztens
A képzés megkezdésének feltételei
Érettségi végzettség
Egészségügyi alkalmasság
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Fogászati asszisztens
Title
A szakképesítés munkaterületének leírása
A fogászati asszisztens a fogorvos irányítása és ellenőrzése mellett segédkezik a fogászati kezeléseknél, tisztán tartja, fertőtleníti, előkészíti a műszereket és a kezeléshez szükséges különböző fogászati eszközöket, elvégzi az adminisztratív teendőket.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Egészségügyi alapismeretek
Alapápolás
Klinikumi ismeretek
Fogászati ismeretek
Gyermekfogászat, fogszabályozás
Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
Foglalkoztatás II.
Munkahelyi egészség és biztonság

Még kérdésem van