Az egészségügyi asszisztens tanfolyam után segítségére lehetsz mind az orvosoknak, mind a pácienseknek.

Dolgozz embereket segítő területen egészségügyi asszisztensként!

Az egészségügyi asszisztens tanfolyam átalakult, így mostmár általános ápolási és egészségügyi asszisztens tanfolyamként találhatod meg ezt a képzést! Az új tanfolyamról ITT találsz hasznos információkat.

Bár hazánkban az egészségügy színvonalához gyakran kötődnek negatív általánosítások, az igények folyamatos növekedése nemcsak az ágazat korszerűsítésének szükségességét, de a szakemberek képzésében történő fejlesztéseket is megköveteli, így az egészségügyi asszisztens OKJ-s tanfolyamokon tanulók is komplex tudással szerezhetik meg a képesítésüket.

A nyugat-európai szinthez hazánk is igyekszik felzárkózni, ebben pedig döntő többségben a magánkórházaknak van szerepe, amelyek lehetőséget biztosítanak azon betegek számára, akik a rövid várakozási időt, a modern eszközöket és a teljes körű ellátást részesítik előnyben. Egyre többen választják a luxus körülményeket biztosító intézményeket is, amik a színvonalas ellátást a kiemelkedő szolgáltatásokkal kombinálva megkönnyítik vagy enyhítik a betegségek okozta nehézségeket. Az ilyen intézményekben dolgozó személyzet nemcsak szakmailag de etikailag is maximalizmusra törekszik, és ehhez az elvárt teljesítményhez igazították a fizetésüket is, nem beszélve az EU-ban dolgozó kollégáikról, akik akár kétszer vagy háromszor magasabb jövedelemmel is gazdálkodhatnak.

Változatos szakma sokoldalú embereknek

Az általános egészségügyi asszisztens tevékenysége korántsem kizárólag az orvoshoz kötődő asszisztenciából áll, hiszen a betegek, sőt a hozzátartozók közötti kapcsolattartás is a szakképzett munkaerő feladata. Ha szívesen segítenél beteg embereken és tevékenyen szeretnél hozzájárulni egy egészségesebb társadalom létrejöttéhez, akkor valóban minden nap lelkesedéssel indulsz majd munkába.

Önálló munkavégzés egy elismert szakmában

A tanfolyam során nemcsak elméletet tanulsz majd, hanem ugyanolyan arányban a gyakorlati tudnivalókat is elsajátíthatod. A gyakorlat hossza 5+4 hét intézményben eltöltött idő, mely során sterilizálást, elsősegélynyújtást és munkavédelmet tanulhatsz éles helyzetekben, valamint a képzés második részében anatómiai és ápolástani ismereteidet is hasznosíthatod a gyakorlatban. Az asszisztálás és a terápiás alapismeretek elméleti tudnivalóit szintént átültetheted a gyakorlatba, melyek ezáltal sokkal jobban rögzülnek majd.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Széles körű ismeretek a gyakorlatban is

A gyakorlati képzés alatt a sebészeten, a szemészeten a fül- orr gégészeten és a belgyógyászaton, valamint a radiológián és a laborban is kipróbálhatod magad, de a belgyógyászaton és a sebészeti osztályon is bizonyíthatod rátermettségedet.

Az így megszerzett tapasztalat birtokában az olyan feladatok sem okoznak majd problémát, mint a betegek vizsgálatra való felkészítése és a beavatkozásokban való közreműködés.

Tudásod megfelelő alapot biztosít arra is, hogy felismerd a beteg állapotában bekövetkező változásokat és sürgősségi esetekben is rutinszerűen kezd meg az ellátást, valamint gondoskodj a további segítségről.

Természetesen munkádnak a gondozásban és a prevencióban is nagy jelentősége lesz, melynek részét képezi a pontos dokumentálás és archiválás is, hiszen így biztosított a beteg állapotának folyamatos nyomon követése. Az eszközök sterilizálása és leltározása is az ellátás gördülékenységét biztosítja, hiszen egyetlen orvosi rendelő sem képes színvonalas betegellátásra felkészült személyzet nélkül.

Folyamatos tanulással a lehetőségeid is szabad teret nyernek

Az érettségihez és egészségügyi alkalmassághoz kötött tanfolyam elvégzése olyan érdeklődőknek ajánlott, akikben az empátia, a segíteni akarás és az egészséges élet iránti elkötelezettség találkozik a munkáltatóktól elvárt precíz magatartással.
Az egészségügyi asszisztens képzés már önmagában is számtalan alternatívát kínál, de ha kedvet érzel tudásod kiterjesztésére, akkor szakképesítéssekkel még több területen tudsz elhelyezkedni, például gyógyszertári asszisztens, gyógyszerkiadó szakasszisztens vagy fogászati asszisztens pozícióban.

Akik egy erkölcsileg megbecsült hivatásban dolgoznának, kiemelkedő kommunikációs készséggel és emberszeretettel párosítva szakmai felkészültségüket, azok jó eséllyel számíthatnak arra, hogy a stabil munkahely nemcsak biztos állást, de kinevezéseket is tartogat számukra, melyek anyagi megbecsüléssel is együtt járnak.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk az egészségügyi asszisztens tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
54 720 01
A szakképesítés megnevezése
Egészségügyi asszisztens
A képzés megkezdésének feltételei
Érettségi végzettség
Egészségügyi alkalmasság
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Általános egészségügyi asszisztens
A szakképesítés munkaterületének leírása
Az egészségügyi asszisztens a járóbeteg szakrendelőkben, gondozókban orvos irányítása mellett, az egészségügyi team tagjaként önállóan vagy együttműködve végzi a munkáját. Elősegíti és biztosítja a betegellátás, gondozás feltételeit, asszisztál a beavatkozásoknál, segédkezik a műszeres és fizikális vizsgálatok végzésében. Szervezési és operatív irányítási feladatokat lát el. Megfelelő kapcsolatteremtő képességgel rendelkezik, munkáját hivatásként gyakorolja, betartja annak etikai normáit.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Alapápolás
Egészségügyi alapismeretek
Klinikumi ismeretek
Beavatkozás, asszisztálás, dokumentálás
Foglalkoztatás I (érettségire épülő képzések esetén)
Foglalkoztatás II.
Munkahelyi egészség és biztonság

Még kérdésem van