Ha úgy érzed, hogy a testi vagy szellemi akadályozottsággal élő gyermekek és felnőttek ellátásában és gondozásában tudnál leginkább kibontakozni, ezzel a végzettséggel erre is lehetőséged nyílik.

Általános ápolási és egészségügyi asszisztensként valódi hivatásod lehet a betegek gyógyításában

Az emberek szolgálata, gyógyulásuk elősegítése a legnemesebb hivatások egyike, a maga kihívásaival és nehézségeivel együtt olyan rátermettséget, empátiát és szociális érzékenységet kíván a szakemberektől, melynek köszönhetően a betegeknek valóban csak a felépülésre kell összpontosítaniuk. Ha úgy érzed, hogy ezen képességek birtokában Te is hozzájárulnál az orvosok munkájához, akkor jelentkezz az OKJ-s általános ápolási és egészségügyi asszisztens tanfolyamra.

A 2016 szeptemberében bekövetkező változások óta lehet jelentkezni a két szakma összeolvadásából létrejött képzésre, így ennek megfelelően megnövekedett képzési időtartammal – átlagosan 20 hónap alatt – lehet megszerezni az általános ápolási és egészségügyi asszisztens képesítést.

OKJ-s bizonyítványoddal fekvőbeteg intézetek és hospice szolgálatok munkatársa lehetsz, de otthonápolásban és ápolási csapat munkatársaként is elhelyezkedhetsz, ahol ápolók iránymutatásai mentén végezhetsz szakmai tevékenységet. Lehetőséged van arra is, hogy szakrendelőkben és gondozókban működj közre a betegek vizsgálatában és ellátásában, legyen szó fizikális vagy műszeres kivizsgálásról, melyet orvos feletteseid végeznek.

Ha úgy érzed, hogy a testi vagy szellemi akadályozottsággal élő gyermekek és felnőttek ellátásában és gondozásában tudnál leginkább kibontakozni, ezzel a végzettséggel erre is lehetőséged nyílik.

Munkád során olyan kifejezőmódra lesz szükséged, mely híven tükrözi hivatástudatodat, ügyelve az etikai és jogi normák betartására, így mind a betegek, mind hozzátartozóik irányába megfelelő lesz a kommunikáció.

Használd ki a benned rejlő képességeket!

Együttérző hozzáállásod átsegítheti a pácienseket az egyes vizsgálatok vagy beavatkozások okozta feszült helyzeteken, a betegmegfigyelés ideje alatt pedig a kardinális tünetek felismerésével és az állapotukban bekövetkező változások észlelésével járulhatsz hozzá a pontos diagnózis felállításához, mely minden esetben a gyógyulás kulcsa.

A tanfolyam nem csupán szakmai felkészültséggel ruház fel, de elismert hivatást is ad

Szakmai felkészültséged akkor sem hagy majd cserben, ha az azonnali intézkedést igénylő, életmentő eseteket kell felismerni, amelyekben Neked kikerülhetetlen felelősséged lesz. Az érettségi és egészségügyi alkalmasság, valamint hepatitis B fertőzés elleni védőoltás beadását követően megkezdhető tanfolyamon 60 százalékban az elméleti tudnivalókat sajátíthatod el, a sikeres vizsgát követően pedig általános asszisztens és egyéb asszisztens lehetsz.

A képzésen betekintést nyersz a munkahelyi egészség és biztonság feltételeibe, és bennfentes leszel az alapápolás, az egészségügyi alapismeretek, klinikumi ismeretek és az egészségügyi asszisztensi feladatok terén is.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Karrier akár itthon, akár külföldön

Azeszközök és műszerek a Te hozzáértésednek köszönhetően lesznek makulátlanul sterilek, így a betegek biztonságos és higiénikus körülmények között gyógyulhatnak, melyhez az is hozzájárul, hogy a veszélyes hulladékokat az előírásoknak megfelelően kezeled.

Az egyszer használatos eszközök, steril fecskendők, kötszerek, rögzítők naponta megfordulnak majd a kezeid között, de az RR mérő, a vércukorszint mérés és a 12 csatornás EKG berendezés használata is rutinfeladataid közé tartozik majd, akárcsak a légútbiztosítás vagy az ágyazó és előkészítő eszközök használata.

Ha kedvet érzel, hogy tovább bővítsd az egészségügyben betölthető szereped, akkor kapcsolódó szakképesítéssel egészségügyi gyakorlatvezető is lehetsz, Europass igazolvány birtokában pedig a külföldi munkaajánlatok irányába is kapukat nyithatsz, hiszen ezen a területen állandó hiány mutatkozik képzett szakemberekből.

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk az egészségügyi asszisztens tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
52 720 01
A szakképesítés megnevezése
Általános ápolási és egészségügyi asszisztens
A képzés megkezdésének feltételei
Érettségi végzettség
Egészségügyi alkalmasság
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Általános asszisztens
Egyéb asszisztens
A szakképesítés munkaterületének leírása
Az általános ápolási és egészségügyi asszisztens a fekvőbeteg intézetekben, az otthonápolásban és a hospice szolgálatoknál az ápolási csapat tagjaként, ápoló irányítása mellett, a járóbeteg szakrendelőkben, gondozókban orvos irányítása mellett, az egészségügyi csapat tagjaként önállóan vagy együttműködve végzi a munkáját. Elősegíti és biztosítja a betegellátás, gondozás feltételeit, asszisztál a beavatkozásoknál, segédkezik a műszeres és fizikális vizsgálatok végzésében. Szervezési és operatív irányítási feladatokat lát el. Megfelelő kapcsolatteremtő képességgel rendelkezik, munkáját hivatásként gyakorolja, betartja annak etikai, jogi normáit.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Foglalkoztatás I (érettségire épülő képzések esetén)
Foglalkoztatás II.
Munkahelyi egészség és biztonság
Alapápolás
Egészségügyi alapismeretek
Klinikumi ismeretek
Egészségügyi asszisztensi feladatok

Még kérdésem van