Ápolási asszisztens orvosi vizitre készül a kórházban.

Ápolási asszisztens: emberséggel a gyógyítás szolgálatában

Az ápolási asszisztens tanfolyam átalakult, így mostmár általános ápolási és egészségügyi asszisztens tanfolyamként találhatod meg ezt a képzést! Az új tanfolyamról ITT találsz hasznos információkat.

Aki olyan szakmát keres, melyben folyamatos kihívásokkal kell bizonyítania rátermettségét, ahol soha nem a formalitás, hanem a rugalmas alkalmazkodás kerül előtérbe és munkájával fizikai és mentális segítséget nyújthat embertársainak, az ápolási asszisztensként biztosan számíthat a kiteljesedésre.

Az egészségügyi szakmák iránt érdeklődők elengedhetetlen tulajdonsága a segítőkészség, a szociális érzékenység és az emberközeli hozzáállás. Ezekkel az alapvető személyiségjegyekkel és a képzés által biztosított szakmai hozzáértéssel felvértezve a betegekkel való törődés kölcsönös elégedettséggel jár.

Kinek való az ápolási asszisztens tanfolyam?

Egy szakma, számos lehetőség
Bár a képzés előfeltétele alapfokú iskolai végzettség és egészségügyi alkalmasság, a szakma elsajátítása mégis széles skáláját nyitja meg az egészségügyben betölthető olyan pozícióknak, mint például a műtőssegéd, a sterilező, a fekvőbeteg- és szakrendelői ellátás és egyéb, humán egészségügyhöz tartozó foglalkozások.

Felelősség, precizitás, törődés
 Minden emberi tevékenység és munka felelősséggel jár, ez a megállapítás pedig hangsúlyozottan igaz azokra a területekre, melyeknél egészséges vagy beteg emberek életére vagyunk hatással, akár csak közvetett módon is.

 

Milyen feladataid lesznek a képzés elvégzése után?

Az ápolási asszisztens feladata, hogy teendőit szoros együttműködésben végezze munkatársaival, melynek részét képezi a beteg életfunkcióinak megfigyelése és dokumentálása. A szakképesítéssel rendelkező ápolási asszisztensek képesek helyesen megállapítani a beteg pulzusát, légzésének milyenségét, testhőmérsékletét, valamint szakszerűen végzik el a szükséges vércukorszintmérést, kötözést és a mozgatást, valamint a fektetést is. Amennyiben arra kerül a sor, feladatukat képezi az alapszintű elsősegélynyújtás is, azokban az esetekben, amikor életveszély lehetősége áll fenn.

Az asszisztensek elsajátított elméleti és gyakorlati tudásuk birtokában segítik az orvosok és a szakápolók tevékenységét egyes vizsgálatok és beavatkozások előkészítése és levezénylése során, minden alkalommal szem előtt tartva a jogi és etikai keretek fontosságát.

Képzési ajánlatok ITT!

 

Elhivatottságot érzel? Ne gondolkodj tovább!

Jónéhány pályáról kijelenthetjük, hogy szép hivatás, ám kétséget kizáróan az áldozatkész másokért tenni akarás az egyik legönzetlenebb – sokszor nehézségekkel teli -, ugyanakkor a leginkább becsülendő munka, amit embertársaidért tehetsz. Ha a szakmai háttér elsajátítása az egyetlen “akadály”, hogy Te is ennek a hivatásnak szenteld életed, ne habozz, jelentkezz a képzésre!

Jelentkezni szeretnék

 

Összefoglaló információk az ápolási asszisztens tanfolyamról

A szakképesítés azonosító (OKJ) száma
32 723 01
A szakképesítés megnevezése
Ápolási asszisztens
A képzés megkezdésének feltételei
Alapfokú iskolai végzettség
Egészségügyi alkalmasság
A szakképesítéssel betölthető munkakörök
Ápolási asszisztens
Fertőtlenítő, sterilező
A szakképesítés munkaterületének leírása
Az ápolási asszisztens egyénre szabott segítő tevékenységet végez az egészségügyi ellátásban (fekvőbeteg ellátás, szakrendelői ellátás) a szakképzett egészségügyi team tagjainak szoros irányítása és felügyelete alatt. Munkáját szakmai kompetenciájának megfelelően az ápolási folyamat lépéseibe illesztve, az etikai és jogi normák szigorú betartásával végzi.
A szakképesítés megszerzésének szakmai követelményei
Fertőtlenítés-sterilizálás
Egészségügyi szakmai alapismeretek
Ápolástani alapismeretek
Foglalkoztatás I
Foglalkoztatás II.
Munkahelyi egészség és biztonság

Még kérdésem van